Sosyal Güvenlik Kurumu, SGK’dan çifte maaş müjdesi geldi. Bu şartları taşıyan herkes hemen başvuruda bulunarak 2 maaş alma hakkı elde edecek.

 

SGK ÇİFTE MAAŞ ÖDEMESİ YAPACAK! 

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK aranılan şartları taşıyan kişilerin çift maaş alma hakkı bulunuyor. Ancak ne yazık ki çok sayıda kişi bu haktan bihaber olduğu için başvuru yapmıyor ve çift maaş alma hakkını kaybediyor.

Bazı kişiler çift maaş almaya hak kazandığını bilmediği için başvuru yapmazken bazı kişiler ise başvuru yapmaları halinde almış oldukları mevcut maaşlarının da kesilebileceği endişesi ile başvuru yapmaktan çekinmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu aranılan şartları taşıyan kişilerin emekli olmalarına olanak sağlamaktadır. Emekli olan kişilere çalışma hayatları boyunca ödemiş oldukları primler üzerinden hesaplama yapılarak tespit edilen emekli maaşı alma hakkı elde etmektedir.

KİMLER SGK’DAN ÇİFTE MAAŞ ALABİLİR?

NE? NASIL?  Düğmeye Basıldı! Nakit İhtiyacı Olanlara 3 Ay Ödemesiz Tam 50 Bin TL Kredi Desteği Geldi...

Yapılan açıklamalara göre emeklilik şartları arasında yer alan emeklilik yaşı, prim gün sayısı ve hizmet süresini dolduran herkes emekli maaşı almaya hak kazanmaktadır. Emekli maaşı bağlanan kişinin vefat etmesi durumunda ise eşi ve çocuğu olması durumunda bu maaşın belirli bir oranı eş ve çocuk üzerinden ödenmeye devam edilir.

Emekli aylığı bağlanan kişinin vefat etmesi durumunda bu kişinin eşi, çoğu, annesi ve babası payları dahilinde ölüm aylığı almaktadır.

Okula gitmeyen erkek çocukları için 18 yaşına, liseye giden erkek çocuklarına 20 yaşına, üniversite eğitimi gören erkek çocuklarına 25 yaşına kadar yetim aylığı verilmektedir.

Kız çocukları evlenene ya da sigortalı olarak bir işe girene kadar yetim aylığı alabilmektedir.

Remi nikahı olan dul eşlerde ikinci maaş alma hakkına sahiptir.

Emekli olan kişiler ise kurum farkı gözetmeksizin vefat eden eşten kendilerine intikal eden ikinci maaşı alma hakkına sahiptir.