Son zamanların makyaj trendlerinde öne çıkanlardan biri de takma kirpik. Göz yapısını öne çıkarak iri ve gösterişli kirpiklere sahip olmak herkesin hayali. Kimi zaman düğün gibi özel günlerde gelinlerin tercihi haline gelse de artık günümüzde günlük hayatta da kullanılan makyaj malzemeleri arasına girmeyi başardı. Kirpikleri daha belirgin göstermek için kullanılan rimelden sonra takılan bu takma kirpik nasıl kullanılmalıdır?

Takma Kirpik Kullanmak Zararlı mı?

Gittikçe yaygınlaşan takma kirpik kullanımının göze bir zararı var mıdır, kullanımı sırasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir bunları bilmek gereklidir. Takma kirpik kullanımlarında meydana gelebilecek sorunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Takma kirpik kullanırken yapıştırıcı da kullanılır. Yapıştırıcıda bulunan kimyasallar gözde kızarıklık, yaşarma ve yanma yapabilir. Bu durumda gözü hemen bol su ile yıkamak ve kimyasaldan arındırmak gerekmektedir,
  • Kirpiklerin devamlı baskı altında kalmasını ve uzamasını engeller.
  • Takma kirpik takarken ve çıkarırken kişinin kendi kirpikleri hasar gördüğü için kopma olabilir, bu da seyrelmeye neden olmaktadır,
  • Takma kirpikler yapay olduğu için gerçek kirpik kadar gözleri koruyamaz ve toz birikmesine neden olarak zaman içerisinde gözlere zarar verir,
  • Cildi bir cilde sahip olan bireylerde alerjik etki gösterebilir.
NE? NASIL?  Şeyma Subaşı 16 Yaşında İşte Böyleymiş! Gözlerinize İnanamayacaksınız!

Bu ve bunlar gibi birçok nedenden dolayı sadece kişinin kendi kirpiklerine zarar vermesinin yanında bilinçsiz kullanım göz yapısına da ciddi zararlar verebilir. Takma kirpik kullanmak için doğru kullanımı bilmek gerekmektedir.

Video: Takma Kirpik Nasıl Takılır? Püf Noktaları Neler?

Takma Kirpiklerin Doğru Kullanılması

Takma kirpiklerin doğru kullanılmasından bahsetmeden önce doğru takma kirpik satın alırken bilinen ve herkes tarafından kullanılan takma kirpiklerin satın alınmasına dikkat etmek gerekmektedir. Her alanda olduğu gibi çok talep gören ürünlerin zamanla sağlığa uygunluğu kontrol edilmeden satılmakta ve piyasada ciddi sağlık sorunlarına neden olan ürünler çoğalmaktadır. Bundan dolayı öncelikle bilinen ve kaliteli takma kirpikler ve yapıştırıcılar tercih edilmelidir. Sonrasında ise takma kirpiğin kullanımı şu şekilde yapılabilir;

  • Öncelikle orjinal kirpiğe rimel sürülür.
  • Takma kirpik bir cımbız yardımı ile alınır.
  • Takma kirpiğin boyu göz yapısına uymaz ve büyük gelirse makas yardımı ile kesilerek göz boyutlarına uygun hale getirilir.
  • Takma kirpiğin takılacak olan dip kısmına yeteri kadar kirpik yapıştırıcısı sürülür.
  • 20-30 saniye kadar yapıştırıcının kendiliğinden kuruması beklenir.
  • Göz kapağının önce orta kısmına sonrada kenar kısımlarına yapıştırılır.
  • Gözlerin alışması ve sağlamlığın kontrol etmek için özler bir iki kere kapatılıp açılır.
NE? NASIL?  Makyajın En Güzel ve Doğal Hali Gizli Makyaj Tekniği

Dikkat edilmesi gereken detaylar yapıştırıcı kurumadan göze temas ettirilmemesi gerektiğidir. Eğer kurumadan göze temas ettirilirse dağılma meydana gelir. Daha önemlisi göze temas ederek kimyasal yapısından dolayı gözde sağlık sorunları meydana getirebilir.

Kalıcı Takma Kirpik Uygulaması

Kişiler sadece özel günlerde değil hayatının tüm alanında uzun ve gösterişli kirpiklere sahip olmak isteyebilir. Bu aşamada yine günümüzde yaygınlaşmakta olan kalıcı takma kirpik uygulaması yapılmaktadır.

Cerrahi bir uygulama veya ameliyat değildir fakat işini yapmayı bilen ve bu alanda uzman olan kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Ancak kalıcı kirpik uygulaması ömür boyu süren bir uygulama değildir.

Kişilerin talebine göre 1 ay veya 3 ay olmak üzere yapılmaktadır. Kalıcı kirpikler yapıldıktan sonra rimel kullanma zorunluluğu ortadan kalkacak veya kişinin isteğine göre ciddi anlamda azalacaktır. Kalıcı takma kirpik üzerine rimel uygulandığı durumlarda veya farklı göz makyajları yapılması halinde sonrasında göz makyajını temizlerken yağlı temizleyiciler kullanılmamalı ve kalıcı takma kirpiklerin bakımına da dikkat edilmelidir.

NE? NASIL?  Osmanlı'nın güzel ama bahtsız sultanı Sabiha Sultan'ın hayat hikayesi

Kalıcı Takma Kirpik Yaptırmak Zararlı mıdır?

Doğal yapıya zarar verdiği için zararsızdır denemez fakat zararlarını en aza indirmek bilinçli olmaktan geçer. Öncelikle takma kirpik alanında uzmanlaşan ve gerçekte işe hakim olan kişiler tarafından yaptırılması gerekmektedir. Takma kirpik işleminin araştırılmadan yapılması gözlerde ciddi sağlık sorunların neden olabilir.

Ayrıca kalıcı kirpik uygulamasından önce gözlerin tamamen makyajdan arındırılmış ve temiz olması ve lens kullanılıyor ise çıkarılması gerekmektedir. İşlem sırasında gözler uzun süre kapalı kalacağından lensler gözlere ciddi zararlar verebilir veya kimyasal bulaşması durumunda sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir.