Türkiye’de milyonlarca kişi asgari ücretli çalışan olarak geçinmeye çalışırken korona virüs salgını sonrasında ekonomide yaşanan çalkantı nedeni ile ne yazık ki çok sayıda kişi geçim sıkıntısı yaşamaya başladı. Durum böyle olunca 2021 asgari ücret zam oranı ile yeni yılda ödenmeye başlayacak olan yeni zamlı maaşları daha da önemli hale getirdi. Ocak ayında asgari ücret ne kadar olacak, zamlı asgari ücret kaç TL olur, asgari ücrete ne kadar zam gelir? Tüm soruların yanıtları haberimizde ayrıntıları ile sizleri bekliyor…

 

2021 YILINDA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan bu sorunun yanıtını arıyor. Korona virüs salgını nedeni ile son derece zorlu bir yılı geride bırakmaya hazırlanan asgari ücretli çalışanlar yılda bir kere zam almaları nedeni ile bu sene asgari ücrete son derece yüksek bir zam yapılmasını talep ediyor.

NE? NASIL?  Kredi notu neye göre belirleniyor? Kredi notu kaç olmalı?

7 milyon asgari ücretli yakından ilgilendiren zam oranı tartışma konusu olurken gündemde de çok sayıda rakam telaffuz edilmektedir. Bu rakamlar arasında en öne çıkanların başında yüzde 15 zam oranı yer alırken zamlı asgari ücretin 2 bin 500 TL seviyesine çekileceği yönünde de yaygın bir beklenti bulunmaktadır.

Pandemi nedeni ile yükselen enflasyon oranı ve dolar kuru karşısında vatandaşın parası adeta erirken asgari ücretli çalışanlar kendilerinin enflasyona karşı ezdirilmemesini talep ederek yüksek bir zam oranı istiyorlar.

 

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA HÜKÜMETTEN GELİR VERGİSİ JESTİ GELECEK Mİ?

Asgari ücretten yapılan gelir vergisi kesintisi büyük tartışmalara neden olmaya devam ederken muhalefet partileri tarafından meclise asgari ücretten gelir vergisi kesintisinin kaldırılması amacı ile kanun teklifleri de verilmişti.

Korona virüs nedeni ile ekonomide yaşanan sorunlar işverenlerin yüksek zam yapılması yönündeki talepleri olumlu sonuçlandırmayı zorlaştırırken işçiler bu nedenle maaşlara olumlu yansıyacak bu düzenlemenin hayata geçirilmesini talep ediyor. Konu hakkında net bir açıklama bulunmazken hükümetin bu hamleyi işçilere yenil yıl müjdesi olarak vermesi isteniyor.

NE? NASIL?  Kredi Kartı Borcu Olan Herkese Sevindirici Haber Geldi! Anında Borcu Yapılandırabilirsiniz!

ASGARİ ÜCRETE GELİR VERGİSİ DÜZENLEMESİ İLE 397 TL EK ZAM YANSIYACAK! 

Hükümetin, işçinin ve işveren sendikalarının masada elini güçlendirecek bu düzenlemenin biran önce hayata geçirilmesi isteniyor.

Söz konusu düzenleme yapıldığı takdirde asgari ücretten kesilen gelir vergisinin iptali ile her ay 377 liralık tutar işçinin cebine kalacak. Buna eklenecek olan damga vergisi rakamı ile söz konusu tutar 397 liraya yükselecek ve  bu da maaşlara 397 liralık ek zam geleceği anlamına geliyor.

Aralık ayında başlaması beklenen asgari ücret görüşmeleri ile işçi sendikaları, işveren sendikaları ve hakem olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 3 görüşme düzenleyecek. Yapılacak olan görüşmeler kapsamında 2021 yılında çalışanların emeklerinin karşılığı olarak alacakları para tutarı belirlenmiş olacak.