Kas gerginliği belirtileri nedir? Sorusunun cevabı merak edilmektedir. Toplumda en sık yaşanan sağlık sorunlarından bir tanesi de kas gerginliği problemidir. Pek çok nedenden dolayı meydana gelen rahatsızlık günlük hayatı etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Dolayısıyla, kas gerginliği sorunu tedavi edilmelidir.

Tıbbi tedavi yöntemlerin yanı sıra doğal tedavi yöntemleri de mevcut. Elbette, bu yöntemlerin uygulanması öncesinde hastanın, uzman bir hekim tarafından muayene edilmesi ve tanı konulması gerekir. Tanı konulduktan sonra tedavi şekli belirlenecektir.

Kas Gerginliği Nedir?

Vücudun, genişleme ve büyümesini sağlamakta olan pek çok organın hareket mekanizmasını meydana getiren dokuya kas denir. Bu doku, hücrelerden meydana gelir. Kaslar, vücudun şekil almasını desteklemektedir. Birçok farklı nedenden dolayı kaslar hareket gücünü kaybeder ve aynı zamanda gerginleşir. Bu sağlık sorununa kas gerginliği adı verilir.

İzleyin: Kaslarımız neden tutulur?

Kas Gerginliğinin Belirtileri

Kas gerginliği birçok belirti gösterebilmektedir. Kas gerginliği olan bölge, hasarlı olduğu için bu bölgede sıklıkla berelenmeler yaşanır. Kas spazmları, kas krampları, kas güçsüzlüğü, şişme, hareketle kötüleşen ağrı görülebilen belirtiler arasında yer almaktadır.

NE? NASIL?  Doğum kontrol hapları nasıl kullanılmalıdır?

Yüksek stres yaşayanlarda ise; nefes alamama, aşırı duygusallık, boyun ve şakaklardaki kaslarda gerginlik, midede ağrı, hızlı nabız, terleme, kalp çarpıntısı, halsizlik ve hareket edememe gibi belirtiler görülebilir.

Kas Gerginliğinin Nedenleri Nelerdir?

Kas gerginliği farlı nedenlere bağlı olarak meydana gelebilir.

  • Duruş bozukluğu
  • Şiddetli darbeler
  • İltihaplı hastalıklar
  • Ağır yük kaldırma
  • Karbonhidratlı besinler
  • Anksiyete bozukluk

Bütün bunların yanı sıra; uzun saatler aynı pozisyonda kalınması da kas gerginliğine sebebiyet verebilir. Kişi, beş saatten uzun süre aynı şekilde durduğunda sorunlar baş göstermeye başlar. Bunlar sonucunda kas içinde yer alan damarlar zarar görür. Buna bağlı olarak da kaslarda ödem meydana gelir.

Kas Gerginliği Tedavisi

Uzman hekim muayenesi yapılır. Öncelikle fizik muayene yapılır. Hastaya, semptom öyküsü hakkında bazı sorular sorulur. Bunun yanı sıra; kemiğin kırılmadığından emin olunabilmesi için X ışınları gibi görüntüleme çalışmaları istenebilir. Bu tetkikler sonucunda hastaya tanı konur. Doktor uygun gördüğü ağrı kesici ilacı reçete edebilir. Ancak; bu ağrı kesiciler yeterli gelmezse doktor daha güçlü ağrı kesiciler de yazabilir.Bunun yanı sıra; güçlü enflamatuar ilaçlar ya da kas gevşeticiler önerilebilir.

NE? NASIL?  Koronavirüs Sizden Korksun! Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin!

Kas Gerginliği için Doğal Çözümler

Bilindiği gibi hemen her rahatsızlık için doğal çözümler mevcut. Önerilen doğal çözümlerden bir tanesi de zeytinyağı ve nane yağıdır. Yarım çay bardağı kadar zeytin yağının içine iki çay kaşığı nane yağı ilave edilir. Bu karışımla ağrıyan bölge, masaj yapılarak ovulur. Yarım saat beklendikten sonra ılık bir duş alınır.

Kas gerginliğinin nedenlerinden biri ödem toplamadır. Bu yüzden buz torbaları gerginlikle meydana gelen ağrılara iyi gelen yöntemlerden biridir. Bir saat aralıklarla on beş dakika süresince ağrıyan bölgeye buz torbası uygulanır.

Diğer bir yöntem ise ılık suda ıslatılmış havlu uygulamasıdır. Ağrıyan bölgeye havlu koyularak ağrılar rahatlatılır. Birçok rahatsızlık için önerilen aleo vera kas gerginliği için de önerilmektedir. Aloe vera antioksidan içerir. Bu özelliği ile vücut ağrılarını dindirir. Aloe vera yaprağındaki jel çıkartılır. İçine lavanta yağı ilave edilir. Bu karışım ağrılı bölgeye masaj yapılarak uygulanır. Bu yöntemlerden uygun olanı seçilerek uygulanabilir. Böylece kas gerginliğinin neden olduğu ağrılardan kurtulmak mümkün olur.

NE? NASIL?  Dişlerimizi Temiz Tutmak İçin Neler Yapmalıyız ?

Video: Kas Ağrıları İçin Doğal Yakı

Doktora Ne Zaman Başvurulmalıdır?

Kişi, ciddi anlamda morarma gözlemliyorsa uzmana başvurmalıdır. Aynı zamanda etkilenen bölgeyi düzleştirme ya da bükme zorluğu, şiddetli şişme durumları mevcut ise doktora başvurulmalıdır.

Yazı içeriği tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Yazıda tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.