Cam Gibi Kırılma Hastalığı: Cam Kemik Hastalığı Nedir? 8 farklı türe sahip olan cam kemik hastalığı nedir, ölümcül müdür en sık araştırılan konulardan biridir. Tip 1 kollaen dokunun bozukluğundan kaynaklı olarak görülen bir kemik hastalığıdır. Kemiklerin çok kolay kırılmasının haricinde işitme, diş hastalıkları gibi daha başka diyebileceğimiz sorunların da tetiklenmesine yol açmaya neden olur.
Cam kemik hastalığının ölümle sonuçlanmaya neden olacak riskli yanları vardır. Bu sebepten dolayıdır ki hastalıklar içerisinde korkutucu olarak bilinir. Nefes almada problemler görülmesinden dolayı kemiklerde kırılma vakalarının yaşanmasına zemin hazırlar. Bebeklerde sık rastlanılan bu hastalıkla, nefes almada güçlük çeken bebeğin kemikleri kırıldığından dolayı ölümü gerçekleşir.

Cam Gibi Kırılma Hastalığı: Cam Kemik Hastalığı Nedir?
Bebeklerde Cam Kemik Hastalığı Belirtileri
Cam kemik hastalığının meydana gelmesinde etken olan faktör genetik geçişlerdir. Yaşanan hastalıkla birlikte, kemiklerde travma ve yaralanma gerçekleşmeden kırılmasına neden olur. Bu hastalığın ortaya çıkmasında genetik faktörler ön plandadır. Özellikle anne ve baba bu hastalığa sahipse o zaman çocuklarının da cam kemik hastalığına yakalanma ihtimali yüksek olmaya başlayacaktır.
Cam kemik hastalığı görülmesinin sebebi ise kemiğin iç yapısında bulunan kollajen de bozukluğun oluşmasıdır. Yaşanan bu bozukluk ise kemiklerde yaralanma olmadan direkt kırılma yapmasına neden olur. Bebeklerde daha sık şekilde görülen bir hastalık olduğunu söyleyebiliriz. Bebeklerde cam kemik hastalığı belirtileri şu şekildedir:
- Burun kanaması
- Morlukların görülmesi
- Nefes almada güçlük çekme
- Bacaklarda çarpıklık durumu
- Boy kısalığı
- Yorgunluk
- Gevşek eklem ve zayıf kaslar
Cam kemik hastalığının öne çıkan belirtilerinden biridir. Cam kemik hastalığının ölümcül olmasından dolayı endişe yarattığını söyleyebiliriz.
Cam Kemik Hastalığı Tedavisi
Cam kemik hastalığıyla ilgili olarak pek çok bilimsel çalışmalara yer verilmiştir. Cam kemik hastalığı tedavisi ile ilgili olarak yapılan bilimsel çalışmalardan hiçbir şekilde olumlu bir bulgular olmamıştır. Ne yazık ki bu hastalığın tedavisi yoktur. Fakat çağımızda hastalıkla ilgili olarak çare olunabilmesi adına pek çok farklı tedavi yöntemlerine başvuruluyor. Bu tedavi yöntemleri ise kemik iliği nakli, hormon ve aynı zamanda da kök hücre uygulamaların olduğudur. Fakat çalışmalardan henüz bir netlik kazanılmamıştır.