Halılar bir çok sebepten dolayı kirlenip toz biriktirmektedir. Halıların üstüne dökülen sıvıları zamanla bakteri ve kir biriktirmesi sağlık açısından kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle evimizde veya ofisimizde bulunan halıların en doğru şekilde temizlememiz gerekir. Halı temizlemek için son yıllarda çeşitli yollara başvurulurken püf noktaları için uzman kişilerden bilgi alınması en mantıklı karardır. Halıların cinsine göre temizlenebilme özellikleri de açıkça ortaya çıkarılmaktadır. Halı temizlenirken bazı adımlara dikkat etmek gerektiğinden dikkatli olunması esastır. Peki, Halı Temizlemenin Püf Noktaları Nelerdir?
Halıların Kirlenme Süreci
Halılar kullanıma bağlı olarak çok sık olarak kirlenir. Bu konuda gereken özenin gösterilmesi de gerekir. Halılar hangi aşamalarda çok sık şekilde kirlenir?
- Evde evcil hayvan bulunması
- Çocukların yer alması
- Çok kalabalık aile üyelerinin yer alması
- Mevsimlerin geçişi
- Evin veya iş yerin yol kenarına yakın olması
Halıların rengi cinsi ve yapısı ne olursa olsun kirlenme süreci çok hızlı olarak ilerler. Açık renkli halılar daha çok kir belli edeceğinden dolayı bu konuda seçimlerin önemi büyüktür. Halıların kirlenmesi çok doğal bir durum olduğundan pratik temizleme kurallarını öğrenmek daha mantıklı olacaktır. Halı temizlerken tüm fırsatlar ve özel adımları incelemek gerekmektedir.
İzleyin: Erkan Şamcı Halı Temizliği
Halı Temizliğinde Önemli Püf Noktaları
- Kirlenen ve tozlanan halıların temizlenmesinde bazı kimyasal temizleyiciler kullanılmalıdır. Halıların derinden temizlenmesi için kaliteli maddelerin kullanılması gerekir.
- Halıların cinsine göre ağartıcı kullanılmaması önerilirken, parlak ve canlı halılar için beyaz sirke ve lekeler için karbonat kullanılması gerekir.
- Hayvan tüyleri içinde ufak bir fırça yardımı gerekir. Bu sayede daha temiz halılara sahip olmak mümkündür.
- Lekelerin çıkarılması içinde doğrudan temizleyici kullanmak gerekebilir. Halıları deforme etmeden en doğru malzemeleri kullanmak önemlidir. Bu kapsamda gereken destek temizleme ürünleri ile sağlanabilmektedir.
Halıların Temizlenmesinde Kullanılan Özel Maddeler
Halıların temiz olması demek ortamın daha hijyen olacağı anlamını taşır. Bunun için kullanılan bazı maddeler de yer almaktadır. Halıların temizlenmesinde kullanılan tüm özel temizleyici maddeler;
- Beyaz sabun
- Arap sabun
- Beyaz Sirke
- Fırça
- Leke çıkarıcı
- Toz deterjan
- Halı köpüğü
- Karbonat
Tüm halılar bu özel maddelerle temizlenebilmektedir. Ancak önceden halının ufak bir bölümünde denenmesi halının boyasının akmadığı görülünce devam edilmesi de önerilmektedir. Tertemiz halılar için bu maddelerden yararlanılması gerekir. Halının tüylerine zarar vermeden tüm temizleme ürünleri kullanılmaktadır.
Halıların Temizlenmesinde Önemli Aşamalar
Halılar temiz olsa da ufak lekelerin çıkarılması için en uygun ve en kaliteli malzemelerle temizlenmesi önemli bir adımdır. Kötü lekelerin giderilmesinde bu kimyasal maddeler çok işe yaramaktadır.
Günlük yaşamda halıların kirlenmesi çok normal olduğu kadar temizlenmesi de çok doğal bir durumdur. Halıların orijinal renginden de anlaşılacağı gibi temizlik konusunda çok dikkat edilmelidir. Lekelerin ve dökülen sıvıların temizlenmesinde fırsatları yaratmak için gerekli araştırmayı yapabilirsiniz.
Halıları Tozdan Kurtarmak Gerekir
Evinizde ailenizin sağlığını düşünmek için işe halıların temizliğinden başlanmalıdır. Genel olarak 6 ayda bir halıların temizliğinin yapılması gerekir. Düzenli halı temizliği için tüm fırsatları değerlendirmek için tüm bilgileri edinmek gerekir. Tozların giderilmesi içinde en özel süpürgelerle çekilmesi de gerekir.
Halıların temizlenmesinde atılacak her adım çok önemlidir. Uygun malzemelerle tüm halılar en kısa sürede temizlik yapılabilmektedir. Her cins halının temizliği mutlaka yapılmalıdır. El dokuma halıları makine halıları ve diğer cinsteki halılar için temizlenme kuralları benimsenmektedir.
Ben temizledim ama baya meşekkatli bir iş özellikle tüylü halılarda
Halı belkide olmazsa olmazımız temizlik konusunda en doğru seçim profesyonel halı yıkama fabrikaları son yıllarda üretilen halı kilim ve benzeri ürünlerin evde temizlenmesi mümkün olmamakla birlikte piyasada satılan deterjanlarla halı yıkama fabrikasında kullanılan deterjanlarla aynı değil aynı olsa bile bu ürünleri uygulama konusunda bilinçli deyiliz hem sağlığımız için hem halılarımızaa zarar vermemek için halı yıkama fabrikalarını tercih etmek en mantıklı.
Halilar yikanmadan once mutlaka yuksek cekim gücü olan ve haliyi döverek temizleyen bir supurge ile uzun süre temizlenmesi gerekir.
Dunyada kabul gormus en iyi marka kirby dir
Haliyi 6 ayda bir yikatican evde benim gibi iki de cocugun varsa hali alerjonde varsa bir guzel supurdukten sonra arap sabunlu su yapip once hali fircasini o suya batirip halinin tuylerini bir havalandiracaksin arkasindan bir guzel silip gunese atacaksin o orada guneslenecek ki toz akarlari yok olsun
Ben yaptım bu videodaki uygulamayı. Senede bir yapılması mutlaka gerekli ve muhteşem oluyor.
burada seyrettiği izin tamamen hepsi yanıltıcı ve reklam amaçlı Ben bir halı yıkamacı olarak sizlere söylüyorum kesinlikle kesinlikle Nehir’in altına koysanız halıyı günlerce deterjanla ovas alsanız 1 gram temizlik olmaz daha da fazla bakteri evinizde oluşturulur Lütfen en temizi en güzeli halı yıkamacılara verin mutlaka Halı yıkandıktan sonra sıkılması gerekiyor Bunun söyledikleri tamamen reklam amaçlı 5 sahte Bunlar yalan inanmayın Allah için söylüyorum En ufak temizlik olmuyor lütfen Hem ucuz Türkiye’de halı yıkamak hemide evinizden alıyorlar bu şekilde reklamlara inanmayın Yalan bunlar
Bu ne saçmalik?????