Yüzünüzde hint yağını kullanmak nasıl fayda sağlar? sorusunun cevabı Antik Mısır’a kadar uzanmaktadır. Kleopatra’nın en çok kullandığı kozmetik olarakta bilinen hint yağı, o günden bu yana insanlar için hem sağlık açısından hem de kozmetik açıdan sıkça kullanılmaktadır.

Hint Yağı Nedir?

Hint Yağı (Castor Oil), kastor fasulyesinin ( Ricinus Communis) tohumundan toplanmaktadır. Bu bitkinin tohumlarına uygulanan soğuk pres ile yağ elde edilir. Trigliserit bakımından zengin bu tohumlar %30 ile %50 arasında yağ içerir. İçerdiği bu yağ büyük oranda, risinoleik asittir. Bunların yanısıra stearik ve dihidroksi asit maddeleri ile birlikte, protein ve E vitamini de içermektedir.

İçerdiği antioksidan maddeler sebebiyle serbest radikallere karşı etkili olduğu gibi, iltihaplanma ile mücadelede antiseptik özellik taşımaktadır.

İzleyin: Bir Hafta Boyunca “Hint Yağı” Kullanıyorum | Deneme Tahtası

Hint Yağının Yüze Sağladığı Faydalar

Hint yağı, kabızlık, eklem ağrıları, parkinson ve bağışıklık sistemini güçlendirme gibi bir çok başlıkta sağlık alanında kullanılmaktadır. Sağlığa faydalarının dışında cilt bakımı ve güzellik ürünü olarakta tercih edilmektedir. yüzünüzde hint yağını kullanmak nasıl fayda sağlar? sorusunu şu özellikleri ile cevaplayabiliriz;

  • Doğal nemlendirici özelliğe sahiptir
  • Akne ile mücadelede etkilidir
  • Yaraların iyileşmesine yardımcı olur
  • Güneş lekelerine karşı etkilidir
  • Kırışıklıkları giderir
NE? NASIL?  Kedilerin hareket dili ne anlatır?

Bu faydalarından dolayı hint yağı kullanılmaktadır. Hint yağının sağladığı bu yararlara daha yakından bakmak gerekirse;

Doğal Nemlendirici Özelliğe Sahiptir

Hint yağında bulunan risinoleik asit, tekli doymamış bir yağ asididir. Bu tür yağlar, nemlendirici olarak etkili olduğu için, cilt nemlendirmede kullanılabilir. Hint yağı cilde uyguladığında cildin dış tabakasında ki su kaybını engelleyerek nemi muhafaza eder.

Kozmetik mağazalarda aynı amaçla satılan ürünler cildi tahriş edip, alerjilere yol açmakta ve genel sağlığı etkileyen bir çok kimyasal içermektedirler. Aynı işlevi gören hint yağını tercih etmek, sizi bu kimyasallara maruz kalmaktan koruyacaktır.

Hint yağı yoğun bir özellikte olduğu için, hindistan cevizi yağı ile inceltilerek nemlendirici olarak kullanılabilir.

Akne İle Mücadelede Etkilidir

Bir çok kozmetik ürün ciltte kuruluğa neden olmaktadır. Kuruyan cilt, kendini nemlendirmek için normalden daha fazla yağ üretir. Bu da aknelere neden olmaktadır. Hint yağında bulunan esansiyel yağ asitleri, ciltteki doğal nem dengesinin geri kazanılmasını sağlar.

NE? NASIL?  Islak görünümlü yaz makyajı nasıl yapılır?

Doğal nemlendirici özelliğinden dolayı, akneden kaynaklı ciltteki tahrişin yumuşatılmasına yardımcı olur.

Yaraların İyileşmesine Yardımcı Olur

Hint yağı, yüzdeki yaraya uygulandığında, yaraların kurumasına mani olan nemli bir ortam meydana getirir ve iyileşme sürecini destekler.

Ayrıca, hint yağı doku büyümesini ikaz eder, yara ve çevre arasında bir bariyer oluşturarak enfeksiyonun yayımasını engelleyebilir.

Güneş Lekelerine Karşı Etkilidir

Hint yağının en bilindik özelliklerinden biri, cilt rahatsızlıklarının iyileşmesinde yardımcı olmasıdır. Hasarlı cilt hücrelerinin yenilenmesinde kullanılan hint yağı, pek çok güneş koruyucu krem içersinde de yer almaktadır. Cilde uygulandığında, doğal bir güneş kremi olarak görev görmektedir.

Kırışıklıkları Giderir

Cildi nemlendirip yumuşatan hint yağı, kollajen ve elastik üretimini arttırır. Göz kenarındaki kaz ayaklarını, alın ve dudak çevresindeki kırışıklıkları yatıştırmak için bir pamuk aracılığı ile yüzünüze uyuyabilirsiniz. Cilde uygulandığında gözenekleri tıkamaz, cilde derinlemesine nüfuz ederek besler. Daha canlı ve genç bir görüntü kazandırır.

NE? NASIL?  Siyah t-shirtler ile kombin nasıl yapılır?

Yüzünüzde hint yağını kullanmak nasıl fayda sağlar? sorusunu yukardaki başlıklarla cevaplayabiliriz. Bu başlıkların dışında dermatit, sedef, keratoz plazma ve egzama gibi cilt hastalıklarında çözüm olarak kullanılmaktadır.

Cilt serumları ve kremlerine alerjisi olanların deneyebileceği alternatiflerden biridir. Hint yağı nadirende olsa alerjik sonuçlara yol açmaktadır. Bundan ötürü, kullanmadan önce doktorunuza danışmanız ve kullanımı hakkında bilgi almanız gerekmektedir.