Cildin nem dengesinin korunması için nemli bir yüze nasıl sahip olunur? Sorusunun cevaplanması gerekir. Cildin en önemli gereksinimlerinden biri; nemdir. Nemini kaybetmiş bir cilt kuruluk problemi yaşar. Kuruluk ise birçok cilt sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden cildin doğal nem dengesinin korunması gerekir. Bu güzellik konusunda oldukça önemlidir.

Cildi Nemlendirmenin Yolları

Cildin nemlendirilmesi ve nemini koruması için uzmanların önerdiklerine dikkat edilmelidir. Yaş, çevresel faktörler, yanlış beslenme, güneşin zararlı ışınları gibi birçok nedenden dolayı cilt nemini yitirir.

Bu noktada; cildin nemlenmesi için destekleyicilere ihtiyacı vardır;

  • Düzenli olarak cilt temizliği yapmak
  • Mümkün olduğunca stresten kaçınmak
  • Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak
  • Doğal ürünlerle cilde doğru ve düzenli bakım yapmak
  • Doğru beslenme alışkanlıklarıyla cildin nemini korumak
  • Tüm bunlar cildin nemlenmesi için önemli unsurlardır.
    Nemli Bir Yüze Nasıl Sahip Olunur?

    Nemli Bir Yüze Nasıl Sahip Olunur?

     

Video: Nemli ve Pürüzsüz Bir Cilde Nasıl Sahip Olunur?

Zeytinyağı

  • Yüzde yüz doğal ve saf bir yağ olan zeytinyağı, cilt dostudur.
  • Zeytinyağının cilt üzerinde en önemli etkisi, cildi nemlendirmesidir.
  • Aynı zamanda cildin doğal nem dengesini korunmasını sağlar.
  • Güçlü bir antioksidan olmasıyla da cilt sağlığı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Günde bir kez olmak üzere zeytinyağı cilde masaj yapılarak sürülür. İnce bir tabaka halinde sürülmesi önerilmektedir. Cilt zeytinyağını emdikten sonra güzelce yıkanır. Bu uygulama iki üç günde bir yapılabilir.

Badem Yağı

Cildin nem dengesinin korunmasında sıklıkla tercih edilen doğal yağlardan biri de; badem yağıdır. E vitamini yönünden tam ve zengin bir kaynak olan badem yağı yüzü nemlendirir. Ayrıca; cildin uzun süre nemli kalmasını sağlar. Cildi besleyici özelliği de bulunan badem yağı ile nemli bir cilde kavuşulur. Haftada birkaç gün badem yağı maskesi yapılabilir. Zeytinyağı maskesinde olduğu gibi ince bir tabaka halinde cilde uygulanması yeterlidir.

Bal

Bal, cildin nem sorunlarını ortadan kaldırarak cilde gereken nem desteğini verir. Ancak, bu noktada önemle belirtmek gerekir ki bu balın, organik olması son derece önemlidir. Haftada iki ya da üç kez olmak üzere bal maskesi uygulanabilir. Bal cilde sürüldükten sonra yaklaşık on beş yirmi dakika kadar beklenilir. Süre sonunda ılık su ile cilt temizlenir. Bu uygulamayla nemli bir yüze sahip olmak mümkün olur.

Gül Suyu

Cilt üzerinde mucizevi etkileri olan gül suyu, cilt nemlendirici olarak da popüler doğal bir üründür. Kuru ve kurumaya uygun ciltleri nemlendirerek cildi destekler. Gül suyunun eczaneden alınması ve % 100 oranında organik olması gerekir. Gün içinde ya da uyku öncesinde yüze gül suyu sürülerek yatılır. Böylece gece boyunca cildin nem dengesini sağlar.

Beslenme

Yukarıda da bahsedildiği gibi beslenmenin cilt sağlığı ve güzelliği üzerinde ciddi etkileri vardır. Beslenme alışkanlıkları arasında yer alan bazı besinler cildin kurumasına ve nemini kaybetmesine yol açar. Bazı besinler ise tam tersi cildin nemlenmesini sağlarlar.

Bu nedenle;

  • Beslenmeye önem verilmelidir.
  • Mevsiminde ve taze olmak şartıyla meyve ve yeşil yapraklı sebze tüketimine ağırlık verilmelidir. Özellikle bol sulu meyveler tüketilmelidir.
  • Taze sıkılmış meyve suları günlük beslenme düzeni içinde yer almalıdır.
  • Gün içinde yeterli miktarda su tüketimi yapılmalıdır.
  • Tüm bunlar cildin nemlenmesine katkı sağlayacak ve aynı zamanda cildin nem dengesini korunmasına yardım edecektir.

Cilt Nemlendirici Kozmetik Ürünler

Doğal ürünler her zaman için ilk sırada yer alırken bazı insanlar nemlendiricileri de kullanmayı tercih ederler. Burada önemli olan seçilen nemlendirici ürünlerin markası ve içerikleridir. Nemlendirici kremler, güvenilir ve bilinen markaların ürünleri olmalıdır. Bunun yanı sıra; nemlendirici ürünlerin içeriğine dikkat edilmelidir. Konuya dair uzmanlardan marka isim önerileri alınması da fikir verebilir.

NE? NASIL?  Mutlu ve enerjik görünmenizi sağlayacak makyaj nasıl yapılır?