Ekonomik zorluk çeken kişilerin maddi konuda destek alması elbette bir nebze de olsa sıkıntılarının geçmesine olanak sağlamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden alınan paralarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. SGK’dan Müjde Gibi Haber! Hesaplara Yatırılacak… SGK tarafından yapılan düzenlemeyle beraber vatandaşların alacakları bir ödemeden dolayı, SGK’ya bizzat başvuru yapmasına gerek kalmayacak. Konuyla alakalı detaylı bilgilere gelin hep beraber bakalım.

SGK’dan Müjde Gibi Haber!

Aylık veya gelir alan kişilerin durumunda herhangi bir değişiklik yaşandığında başvuruya gerek kalmadan düzenleme işlemi gerçekleştirilecek. Örnek verecek olursak babanın vefat etmesi durumunda ölüm aylığı alan anne ve kız başvuru yapmadan aylıklarını alabileceği gibi, kız evlendikten sonra annenin maaşı da başvuru yapmadan otomatikmen artış gösterecektir.

SGK’dan Müjde Gibi Haber!

SGK’dan Müjde Gibi Haber!

Yazı Gönderildi!

SGK Söz konusu yenilikle alakalı tüm teşkilatlarına genel yazıyı gönderdi. Yazıda, gelen yeni programlar aracılığıyla gelir almaya hak kazanmış koşulların tespit edilmesi, bu kişilerin başka bir dosyadan aylık aldığının görülmesi halinde mevzuata uygun olup olmadığının kontrol edilmesi talep edildi.

NE? NASIL?  İşte Dünya'nın En Büyük Depremi

Artık Başvuru Yapmaya Gerek Yok!

Halkın başvurusuna gerek kalmadan hak sahipliği elde edilebilecek. Mesela anne ve kız aynı dosyadan ölüm aylığı almaya hak kazanmışsa, kız evlendiğinde annenin maaşı artırılacak, anne öldüğünde ise kızın maaşı artış gösterecek. Hem de bu işlemler için artık gidip SGK Sırasında beklemeye, herhangi bir başvuru yapmaya gerek kalmayacak.

Yanlış Bağlanan Aylıklar Kesilecek!

Yanlış Bağlanan Aylıklar Kesilecek!

Geçtiğimiz zamanlarda teknoloji bu kadar gelişmediğinden ötürü bazı bilgiler kayıt altına alınmıyordu. Bundan ötürü eski zamanlarda birden fazla gelir ve aylık alan kişiler ile karşılaşabiliyorduk. Ama artık böyle bir şey söz konusu değil. Şu dipnotu eklemekte fayda var. Emekli Sandığı’ndan alınan maaşlar dikkate alınmıyor. Mesela bir kişi Sigortalı olarak bir işte çalışıyor ise Emekli Sandığı’ndan hak kazanılan ölüm aylığını alabilmektedir.

NE? NASIL?  SGK Müjdeyi Verdi! Sigorta Girişi Olanlara Tam 801 TL Tutarında Ödeme...

Diğer yandan ise anne babaya, çocuklarından ötürü ölüm aylığı bağlanılabilmesi için kişinin kendisine gelir veya aylık bağlanmamış olması gerekmekte. Birden fazla çocuğunuzu kaybettiyseniz eğer geliriniz de yoksa bundan ötürü ölen her çocuk için ölüm aylığı alabilirsiniz.

SSK ve Bağ-kurlular Bu konuda herhangi bir sorun yaşamazken, Emekli Sandığı’na tabi olanlar tereddüte düşmekte. Yapılan kontroller sonucu hatalı aylık alan pek çok kişi teslim edilmiştir. Örneğin, Emekli Sandığından aylık alan bazı kişiler aynı zamanda çocuklarından ölüm aylığı da almıştır.

Birden Fazla Aylık Nasıl Alınır?

  • Malullük veya yaşlılık aylığına hak kazanan kişilerin alacağı aylık en yüksek olanı olmaktadır.
  • Malullük ve yaşlılık aylığıyla beraber eşinden dolayı da aylık almaya hak kazanan kişilere her iki aylıkta bağlanacaktır.
  • Anne babasından aylık almaya hak kazanan çocuklara aylığın yarısı verilmektedir.
  • Hem eşinden, hem de anne babasından ölüm aylığı almaya hak kazanan kişilere tercihine göre aylık bağlanır.
  • Bir kişide iki taneden fazla gelir var ise en fazla ödeme yapacak dosya üzerinden aylık ödemesi yapılır.
NE? NASIL?  Online market alışveriş uygulamaları nasıl kullanılır?