Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan yeni ilan oldukça ilgi görüyor. Yayımlanan ilana göre bir çok ilde görev yapmak üzere ve özel sektörde istihdam edilecek olan ilköğretim mezunu olmak şartı ile bekçi alımı yapılacak!

Aynı zamanda başvuru yapacak adayların herhangi bir rahatsızlığının veya hastalığının olmaması gerekiyor. Dış görünümüne önem veren ve özen gösteren kişiler tercih edilecektir. Askerlik ile bağlantısının olmaması, yüz kızartıcı suçun işlenmemesi de başvuru şartları arasındadır. Peki alımlar hangi illerde yapılacak? Bekçi alımı için başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR üzerinden bekçi alımı başvuruları alınıyor. Adayların en az ilkokul mezunu olması yeterli olacak. Vardiyalı çalışma esaslarına uygun olmaları gerekiyor. Diğer başvuru şartları ile açıklanan iller haberde. Söz konusu bekçi alımlarına başvuru yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Bunun yanında 25 yaşından fazla olmak, sağlık problemi bulunmayan, dış görünüşüne özen gösteren ve yüz kızartıcı suç işlememiş olan adaylar başvuru yapabilecektir. İŞKUR tarafından yayımlanan bekçi alım ilanlarına başvuru yapmak için iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, en yakın İŞKUR Genel Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapılabilir veya internet üzerinden online olarak başvuru yapılabilir.

NE? NASIL?  Turkcell den Samsung Telefonlarda Görülmemiş İndirim

İŞKUR vasıtasıyla bekçilik başvurusunda bulunabileceğiniz iller sırası ile şöyle;

Gaziantep, Mersin, İstanbul, Kayseri, Sakarya, Bursa, Edirne, Düzce, Amasya, Muş, Afyonkarahisar, Bolu, Eskişehir, Şanlıurfa, Elazığ, Manisa, İzmir, Konya, Uşak, Adana, Balıkesir bu şehirlerde ikamet şartı ile başvuru da bulunabilirsiniz.

İŞKUR üzerinden bekçilik için başvuruda bulunabileceğiniz diğer iller;

BEKÇİLİK BAŞVURUSU ŞARTLARI;

Bekçi alımı başvurusu için İŞKUR’un resmi sitesi üzerinden yayınladığı ilana başvuru yapabilirsiniz. Aynı zamanda en yakın İŞKUR Genel Müdürlüğüne giderek başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Ancak İŞKUR’ a üye değilseniz öncelikle üye olmalısınız. İŞKUR’ a üye olmak için 14 yaşını tamamlamış olmalısınız. Ardından İŞKUR’ un sitesine giriş yaparak kişisel, eğitim, iletişim ve mesleki bilgilerinizi istenilen bir şekilde eksiksiz girmelisiniz. Daha sonra e-posta yolu ile hesabınızı onaylayarak hemen başvurunuzu oluşturabilirsiniz. Bekçilik ilanı için hangi ili seçerseniz alım kapasitesi karşınıza çıkmaktadır. Bu nedenle hızlı bir şekilde üye olup, başvurunuzu oluşturmanız gerekmektedir.

NE? NASIL?  İŞKUR Açıkladı! Tam 70 BİN Personel Alınacak! İnternet Üzerinden Başvuru...

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU İŞLEMLERİ

İŞKUR tarafından yayımlanan bekçi alım ilanlarına başvuru yapmak için iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, en yakın İŞKUR Genel Müdürlüklerine giderek şahsen başvuru yapılabilir veya internet üzerinden online olarak başvuru yapılabilir.

İŞKUR BEKÇİ ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İŞKUR’un resmi internet adresini açın. Burada “Açık iş ilanları” kategorisinde “bekçi” aramasını yapın. Karşınıza çıkan ilanlardan istediğinizin üstüne tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

Bekçi Alımı Başvuru İçin Tıklayınız…

İŞKUR KAYIT NASIL YAPILIR?

İş arıyor ancak ülke genelindeki milyonlarca işsiz gibi iş bulmakta zorlanıyorsanız, İŞKUR’a kaydolarak, mesleğinize ve eğitim durumunuza uygun işi kolayca bulabilirsiniz. İŞKUR kayıt işlemlerinizi İŞKUR bürolarına gitmeden yapmak istiyorsanız kurumun internet şubesini kullanabilirsiniz. Kayıt işlemleri için;

* İŞKUR resmi web adresi “iskur.gov.tr” adresine giriş yapın.

* Sitede bulunan üst menüde “İnternet Şubesi” seçeneğine tıklayın.

NE? NASIL?  Kamuya Müjdeli Haber 12 Bin Sağlık Çalışanı Alınacak

* Açılan İŞKUR E-Şubesinde kayıt işleminize devam etmek için sol kısımda bulunan “İş Arayan” altındaki “Üye Ol” seçeneğine tıklayın.

* İŞKUR iş arayan üyelik sayfasına girdiğinizde karşınızda çıkan “Üyelik Sözleşmesi” detaylarını dikkatlice okuyun ve daha sonra onay veriyorsanız altta bulunan “Onaylıyorum” seçeneğine tıklayın. Eğer onay vermiyorsanız “Onaylamıyorum” seçeneğine tıklayabilirsiniz(Üyelik sözleşmesini onaylamazsanız, kayıt işlemine devam edemezsiniz).