Doğum sonrası kiloları vermek, birçok kadın için çok önemlidir. Bu aslında gebelik döneminde ne kadar hızlı kilo alındığı ve ne kadar kilo alındığına göre değişen bir durumdur. Her kadının, hamilelik boyunca biraz kilo alması gayet normal bir durumdur. Fakat bazı kadınlar hamilelik boyunca çok fazla kilo almaktadır. Bu kiloları vermek imkansız değildir fakat kararlı ve sabırlı olmak bu süreçte çok önemlidir. Bu süreçte sağlıksız kilo verme yöntemlerinden uzak durmak sadece anne için değil bebek için de çok önemlidir. Yapılan her yanlış yöntem, bebeğin sağlığını da tehlikeye atacağı için çok dikkatli olunmalıdır. Bölgesel zayıflama yöntemleriyle şikayetçi olunan bölgelerden bazı yöntemlerle kurtulmak mümkündür.
Diyet Yapmaya Ne Zaman Başlanmalıdır?
İlk 6 ay, hem bebek için hem de anne için çok önemli bir süreçtir. Doktora danışılmadan yapılan şeyler yanlış sonuçlara yol açacağından mutlaka doktorla görüşülmelidir. Bu 6 ay çok önemli bir süreç olduğu için bu süreçte diyet uygulanması önerilmemektedir. Diyet uygulanmasa bile yenilene ve içilene dikkat edilmelidir. Bebek sütle beslendiği için süt yapan yiyecekleri tercih etmek sağlıklıdır. 6. aydan sonra doktor kontrolünde diyet yapılmaya başlanabilir.
İzleyin: Emziren Anne Diyeti ve Örnek Diyet Listesi – Anne Sütünü Artıran Yiyecekler
Kilo Vermek İçin Nasıl Beslenilmelidir?
Kilo vermek için, şok diyet gibi yöntemler kalıcı olmayacağından bu yöntemle sağlıklı kilo verimi gerçekleşmeyebilir. Bu süreç, sabır gerektiren bir süreçtir. Beslenme düzenine dikkat ederek kilo vermek mümkündür. Bu dönemde, yağı tamamen bırakarak tüketmemek yanlıştır. Az tüketilen sağlıklı yağların vücuda faydası vardır. Yemeklerde az yağ kullanılmalıdır. Çok ağır besinler yerine daha hafif besinler tüketilmelidir. Bol sıvı tüketmek, hem kilo vermeye yardımcıdır hem de anne sütü için faydalıdır. Bol şerbetli tatlıların süt yapacağı fikri tamamen yanlış bir bilgidir. Bu dönemde süt yapması için bol bol tatlı yemekten kaçınılmalıdır. Eğer tatlı yenmek isteniyorsa porsiyon kontrolü yapılarak sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Kahvaltı yapmadan güne başlanmamalıdır. Kefir, süt ve yoğurt gibi besinler hem süt oluşumuna faydalıdır hem de kilo vermeye yardımcı olur. Gece vakti tüketilen besinler karın bölgesinde yağ oluşumuna neden olur. Alınması gereken kalori miktarı hesaplanıp ona uygun şekilde düzen oluşturulmalıdır.
Video: Hamilelikten sonra ne kadar sürede kilo verebiliriz?
Kilo Vermenin Emzirmeye Zararı Var Mıdır?
Doğumun hemen ardından diyet yöntemlerine başvurmak, emziren anneler için riskli olabilmektedir. Mutlaka doktor kontrolünde gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu dönemde her zaman olduğundan daha fazla enerjiye ihtiyaç olduğu için enerjiyi korumak gereklidir. Öğün atlamak çok sakıncalı bir durum olduğu için öğün atlanmaması gerekir. Düzenli ve dengeli beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Bu dönemde ilk 6 aya kadar diyet yapılması, annenin ihtiyacı olan besinleri tüketmemesi zararlı olacağı için bu aylarda diyet yapılması önerilmez. Düzenli egzersizler yapılabilir fakat sezaryenle doğum yapan kadınlar dikkatli olmalıdır. Çünkü vücut zorlanırsa dikişlerin açılma durumu olabilir. Kilo vermenin bu koşullar sağlandığı takdirde emzirmeye zararı olmamaktadır.
Merhabalar benim bebeğim 9 aylık benim kilom 75 ben bu şekilde beslensem kaç ayda 60 olurum?