Yaşanacak olası bir depremde enkaz altında kalmadığımız müddetçe deprem sonrasında sokakta geçireceğimiz süre zarfında nelere ihtiyaç duyacağımız hakkında toplum olarak çok fazla bilinçli değiliz. Peki, deprem çantası hazırlamak neden önemlidir ve deprem çantasına neler konulmalıdır?

Ülkemiz çok güzel doğal güzelliklerinin bulunmasının yanı sıra ne yazık ki coğrafi konum olarak tam bir deprem bölgesidir. Belirli zaman aralıklarında büyük ve küçük ölçekli depremler yaşanmaktadır. Ne yazık ki depremin oluşumunu önleyebilecek herhangi bir yöntem yoktur. Sadece alınabilecek önlemler ile yaşanan depremlerde can ve mal kaybına en aza indirme şansları bulunabilmektedir.

Binaların kalite standartlarına uygun olarak yapılması, sağlam ve kaliteli malzemeler kullanılması ve doğru işçilik uygulanarak yapılması yıkıcı depremler de binaların daha az hasar görmesini ve can kaybının daha az olmasını sağlayacaktır. Deprem olmadan önce alınacak önlemler ne kadar önemliyse depremden önce, deprem sonrası için alınacak tedbirlerle doğal afetin getirdiği zorluklarla bir nebze de olsun daha kolay başa çıkabilirsiniz.

NE? NASIL?  Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler

Video: Deprem Çantası Nasıl Toplanır? Kendi Çantamı Topluyorum

DEPREM ÇANTASI NEDEN ÖNEMLİDİR

Deprem sonrası 24 saat içerisinde devletimiz tüm imkanlarını kullanarak depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Ancak yardımlar gelinceye kadar geçen süre içerisinde temel ihtiyaçların karşılanması için önceden deprem çantası hazırlamak çok önemlidir. Bu çanta içine konulacak malzemeler gerçekten ihtiyaç duyulan acil olan malzemeler olmalıdır.  Deprem sonrasında nelere ihtiyaç duyulur ve deprem çantasında neler olmalıdır? İşte tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

  • Kek, bisküvi, kraker gibi bozulmayan atıştırmalıklar
  • Küçük pet şişelerde su
  • 2 yaşından küçük bebeği olanlar süt, mama, kavanoz maması, bez, ıslak mendil, ateş düşürücü şurup, soğuk algınlığı ve ağrı kesici özelliği olan bir şurup mutlaka konulmalıdır.
  • Pil, fener, cep telefonu şarj, çakmak
  • Mevsim şartlarına göre uygun kıyafetler
  • Saçma bir fikir gibi görünse de çantaya bir miktar para koymak her zaman kurtarıcı olacaktır.
NE? NASIL?  SGK Müjde Gibi Haber Verdi! Sigorta Girişiniz Varsa Tam 801 TL...

Hazırlanmış olduğunuz bu deprem çantası 3 ayda bir kontrol ederek içindeki bisküvi kek, kraker ve suyu yenileyerek tekrar hazır hale getirmelisiniz. Ayrıca, bu çantanın her zaman giriş kapısının kenarında bir yerde durması gerekmektedir.

Video: Deprem çantasında neler olmalı?

Birçok kaynakta battaniye ve çadır konulması gerektiği söylense de panik halinde bu iki eşyayı alıp çıkmak pek de mümkün gözükmüyor. Siz yinede battaniye ve portatif bir çadırı hazırda bulundurun.