Müslümanların birbirlerinin cuma gününü kutlamak adına gönderdikleri mesajlara cuma mesajları adı verilir. Günümüzde cuma mesajları artık bir gelenek haline gelmiştir. Cuma gününün bir toplanma günü olduğu ifade edildiği için bir anlamda bunu günü diğer kişilere hatırlatılmış olunur. Cuma günü haftanın önemli bir günü olarak ifade edildiği için insanlar tebrikleşme ihtiyacı hisseder.

Kimi de cuma mesajı göndererek önemli bilgilerden diğer kişilerin de istifade etmesini sağlamak istediği için gönderir. Ayrıca cuma gününü Müslüman olan kişiler bayram olarak ifade ederler. Bu bayramdan dolayı da diğer bayramlarda nasıl hatırlanmak adına mesaj gönderilir ise cuma gününde de aynı mantık ile hareket edilir.

Cuma Mesajı Atmanın Önemi Nedir?

Birbirleri ile görüşemeyen ya da selamlaşmayan insanlar cuma günü birbirlerine gönderdikleri mesajlar ile bunu karşılamaya çalışır. Bu nedenle de hem cumanın hayırlı bir gün olduğu karşıdaki kişiye hatırlatılmış olur hem de bir nevi unutulmadığını göstermiş olur.

NE? NASIL?  Dünyanın En Yakışıklılar Listesinde 1 Türk var

Cuma mesajı atmanın önemi şu şekildedir;

  • Cuma mesajı göndermek kişiler arasında muhabbetin artmasına vesile olur.
  • Cuma mesajlarında bulunan dini sözler ile dini duyguların canlanması sağlanır.
  • Günümüz yoğun temposunda unutulmuş olan önemli gün hatırlatılmış olur.
  • İslam dininin anlaşılması açısından hizmette bulunulmuş olur.

Kişiler çoğu zaman cuma mesajı atarak arada bir oluşturmuş olur ve atılan mesaja kayıtsız kalamaz. Uzun uzun mesaj atanlar dini duyguları açığa çıkarmak ve bilgilendirmek amacı da güdüyor olabilir. Günlerin birbirine karışmaması açısından da cuma mesajları hatırlatıcı rol üstlenebilir. Kişinin cuma günü gönderilen mesajda yazan bilgiden haberi yok ise gününü kutlamanın yanı sıra bilgilenmesine de hizmet edilmiş olur. Sevap kazanmak isteyen kişiler bu yol ile bir kişiden bize sevap kazansam yeter mantığı içinde olabilirler.

Video: EN GÜZEL CUMA MESAJLARI İÇEREN EN GÜZEL CUMA GÜNÜNE ÖZEL İLAHİLER

Cuma Gününün Önemli Olmasının Nedeni Nedir?

Cuma günü Kuran-ı Kerimin pek çok ayetinde ve hadisi şeriflerde önemli bir gün olarak geçer. Bu nedenle de Müslümanlar açısından önemli sayılıp birbirlerine hatırlatma ihtiyacı içinde olurlar. Özellikle güneşin doğduğu en önemli gün olduğu ifade edilir. Ayrıca günlerin de en üstünü olarak kabul edilen bir gündür.

NE? NASIL?  Cep Telefonlarında Görülmemiş Dev Kampanya Eskiyi Getir Yeniyi Götür Hemde Bir çok Sitede

Cuma günü Müslümanların babası sayılan Hz. Adem cennetten çıkarılmıştır. Dünyaya yerleştirildiği gün olması sebebi ile de önemli sayılır. Yani aslında insanlığın ilk dünyada yaratıldığı ve yeryüzünde ilk halife olduğu gün olarak kabul edildiğinden bayram günü havasında yaşanır.

Bazı rivayetlere göre Hristiyanlar ile Yahudiler cuma gününü haftanın ibadet etme günü olarak belirlemiştir. Fakat daha sonra anlaşmazlığa düşerek Hristiyanlar pazar gününü, Yahudiler ise cumartesi gününü ibadet günü olarak seçmişlerdir.

Cuma Mesajları İle Neler Hatırlatılmış Olur?

Cuma mesajı atıldığında günü unutan kişiler açısından en büyük özelliği hatırlatıcı olması denebilir. Bunun yanı sıra uzakta olan sevdiklerinizi önemli olan günde unutmadığınızı göstermiş olursunuz. Özel ve dualı mesajlar atarak onlara dua ettiğinizi hissettirmiş olursunuz. Sevdiğiniz kişiler ile aranızda gelenek haline geldiği zaman atılmadığında endişe duymanıza ve aramanıza vesile olur. Dini bilgiler içeren mesajlar göndererek karşıdaki kişiye unuttuğu bilgileri hatırlatmış olabilirsiniz. Ayrıca sevmenin ve sevilmenin anlamını cuma mesajları ile anlatırsınız.

NE? NASIL?  Kediler tüm dünyaya Türkiye'den mi yayıldı?

Bazı gönderebileceğiniz Cuma Mesajları örnekleri

  • Melekler daima duacınız olsun… Yüreğiniz ferah, ilhamınız bol olsun… Sevgili Peygamberimiz, şefaatçiniz olsun… Cumanız mübarek olsun…
  • Bugün her zamanki gibi bayram olsun, hüzünler dönüşsün sevince. Rabbim yaralarımızı sarsın, Kalbimizdeki marazları gidersin Şafi namıyla. Cumanız Mübarek Olsun!
  • Ya Rabbi! Sana sığındım. Ne varsa Senin hükmüne bıraktım. Hayırlı Cumalar.
  • Cumanın hayrı bereketi üzerimize olsun hayırlı cumalar..
  • Dua denizinde, İslam gemisinde, Resulullah gibi bir kaptanla, Kur’an-ı Kerim pusulasıyla, Cennet sahilinde buluşmak ümidiyle… Hayırlı Cumalar.
  • Bugün Cuma… Rabbim!.. Dualarınızı hayırlı kılarak kabul eylesin. Cumanız bereketli ve gönlünüzce olsun inşallah.