Bulgaristan ile Türkiye arasındaki vize anlaşması gereği normal vatandaşlar tarafından kullanılan Borda Pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye’de oturum iznine sahip yabancı ülke vatandaşlarının Bulgaristan’a seyahat edebilmek için Bulgaristan Gaziantep Başkonsolosluğu’na ya da Gaziantep Bulgaristan Büyük Elçiliği’ne vize için başvuru yapabilirler. Gaziantep Bulgaristan Konsolosluğu, Bulgaristan vizesi için başvuruları bireysel olarak kabul etmemektedir. Bu sebeple vizesi başvurusu Gaziantep vize merkezi aracılığı ile başvurmanız gerekmektedir. Kısa süreli bir Bulgaristan vizesi olan Bulgaristan vizesi maksimum 15 günlük Bulgaristan seyahati için tek girişli olarak verilmektedir.

Bulgaristan Vize Türleri Hakkında

Bulgaristan Vize
Bulgaristan’a birden fazla seyahat planı olan kişiler, çoklu giriş- çıkış vizesi için başvurabilir. Gaziantep Bulgaristan vizesi, Bulgaristan ticari vize, Bulgaristan çalışma vizesi ile ilgili başvurusu yapılması halinde Bulgaristan hükumetince değerlendirme aşamasından sonra uzun süreli vize verilebilmektedir. Kısa süreli turistik vize başvuruları 5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bulgaristan vize başvuru işlemleri için Bulgaristan’a seyahat tarihlerinden en az 15 gün önce vize başvuru işlemlerinin başlatılmış olması gerekmektedir.

NE? NASIL?  Emeklilere Müjde Geldi! Tam 637 TL Ek Ödeme...

Video: Bulgaristan vize başvurusu nasıl yapılır?

Gaziantep Bulgaristan Vizesi

Avrupa Birliğine dahil olan Bulgaristan devleti, Schengen üye ülkesi kapsamında değildir. Bu sebeple daha önceden Bulgaristan vizesi almış olan ya da ilk defa Bulgaristan vizesi alacak Türk vatandaşları Bulgaristan seyahati için alacakları vize ile Schengen üye ülkelerine seyahat Edemediklerini hatırlatmak isteriz. Avrupa Birliği üyeliğiyle birlikte giriş vizelerinde sınırlayıcı bir uygulama getiren Bulgar Cumhuriyeti Schengen vizesi ile Bulgaristan’a giriş yapma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz

Gaziantep Bulgaristan Vizesi Nasıl Alınır?

Gaziantep Bulgaristan Konsolosluğu ve Gaziantep Bulgaristan Büyük elçiliği Gaziantep ve civar bölgelerde ikamet eden kişilerin Bulgaristan vize işlemlerini yerine getirmektedir. Gaziantep Bulgaristan vizesi için başvuruda bulunacak kişiler vize için gerekli evrakları eksiksiz olarak temin edilmesinden sonra vize başvurusu sırasında Bulgaristan Konsolosluğu’na ibraz etmelidir. Vize işlemleri ile ilgili karar Gaziantep Bulgaristan Konsoloslukları ve Gaziantep Bulgaristan Büyüklerimizdedir. Gaziantep Bulgaristan turistik vizesi, Bulgaristan ticari vizesi, Bulgaristan aile ziyareti vizesi, Bulgaristan aile bileşimi vizesi, Bulgaristan çalışma vizesi gibi vize türleri için başvuru işlemleri Gaziantep Bulgaristan vize hizmet merkezimiz tarafından yapılabilir. Vize başvuruları ile ilgili değerlendirme yetkisi Bulgaristan Gaziantep Başkonsolosluğu ve Bulgaristan Gaziantep Büyük elçiliği görevlileri tarafından yapılmaktadır.

NE? NASIL?  Selimiye Camii'nin sırları nelerdir?

Video: Bulgaristan Konsolosluğu e-randevu nasıl alınır?

Bulgaristan Vizesi Ücreti Ne Kadar?

Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve Sechengen üyesi ülkelerine kıyasla daha ucuz olan Bulgaristan vize ücreti hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Gaziantep Bulgaristan vize merkezi destek ekibimizle iletişime geçebilirsiniz Dilerseniz de sitemiz üzerindeki sitemiz randevu hattından Bulgaristan Konsolosluğunu arayabilirsiniz. Avrupa Birliği ve Schengen’e üye ülkeleri için belirlenen konsolosluk vize harç ücretleri 60 EURO ‘dur. Bu sadece harç ücreti olup, İşlem merkezi randevu ücreti buna dâhil değildir. Bu nedenle Gaziantep vize merkezi temsilcilerimiz ile iletişime geçerek Vize ücreti için yetit bilgisi isteyebilirsiniz.

Bulgaristan Vize Reddi

Bulgaristan vizesi başvurusu red ile sonuçlanması halinde süre sınırı olmadan istediğiniz her hangi bir zaman yeniden vize için başvuru yapabilirsiniz. Dosyanızda değişiklik yapmadan aynı dosya ile başvuru yapacağınız Bulgaristan vize başvurunuz tekrar redle sonuçlanacaktır. Başvurunuzun daha önce reddedilmiş olması yeni başvurunuzun üzerinde herhangi bir etkisi yoktur.