Ateşe Tapanların Dini Zerdüştlük Nedir? Ortadoğu kültürünün eski inanışlarından olarak kabul edilen Zerdüştlik ve Zerdüştlerin tarihi hakkında birtakım blog sitelerinde tarihi bilgiler mevcuttur. Ateşe tapanların dini Zerdüştlik nedir gibi sorular dinlerin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kesimler tarafından araştırılıyor. Hatta Zerdüştlerin yaşam sürdükleri tarih hakkında net bilgiye ulaşılmış değildir.
Ateşe tapanların dini olarak bilinen Zerdüştlük inancında farklı birtakım görüşler olabiliyor. Zerdüşt kelimesi özellikle Avesta dilinde ihtiyar anlamıyla örtüşen Zareta kelimesiyle ve deve anlamıyla bir olan ustra kelimelerinden oluşuyor.

Ateşe Tapanların Dini Zerdüştlük Nedir?
Zerdüştlük Nedir?
Zerdüştçülük Tarihine bakacak olursak bu kültür günümüzden yaklaşık olarak 3500 yıl öncesinde dayanıyor. Zerdüştlük nedir? Nerede kurulmuştur gibi sorular bu kültürü araştıran kişilerin yanıt bulmak istediği konudur. Zerdüştlük Zerdüşt tarafından İran’da kurulmuş ve Pers İmparatorluğuna ait olan bir dindir. Zerdüştlük dini en eski tek tanrılı din olarak kayıtlara geçmiştir.
Zerdüştlük dinine inanan ve bu dinin gereklerini yapan kişiler ölüm sonrası yeniden dirilip Ahura Mazda’nın karşısına dikileceklerine inanıyorlar. Ve ona göre yaşıyorlar. Aynı zamanda bu dinin bilgileri Avesta’ca dilinde yazılıyor. Bugün hala Zerdüştlüğün ortaya çıktığı İran’da çok sayıda Zerdüşt bulunuyor.
Zerdüştlükte İnanç Sistemi Nasıldır?
Zerdüştlük sisteminde tüm dünya üzerinde 4 adet gelişim evresi bulunuyor. Zerdüştlükte inanç sistemi nasıldır? inanç sistemi nasıl sağlanıyor gibi düşünceler dinin tarihini merak edenlerin araştırdığı konulardandır. Zerdüştlük evreleri şöyledir:
*Birinci aşamada iyilik ve kötülük yer alıyor.
*İkinci aşamada ise dünya felakete sürükleniyor.
*Üçüncü aşamada iyilik kötülük karşısında galip geliyor.
*Dördüncü aşamada tamamen kötülük yok oluyor ve barış, kardeşlik dünyaya sahip çıkıyor.
Bu aşamalarda sonuncusunda artık insanoğlu geleceğe dair umutlar ve hayaller kurmaya başlıyor.
Zerdüştlerin Temel İbadetleri
Zerdüştlük ateşe tapan din olarak biliniyor. Zerdüştlerin temel ibadetleri arasında yer alan ateşe aslında tapmıyor ve sadece ateşi yüceltiyorlar. Ateşi Kıble olarak sayıyor ve ateşin önüne geçerek ibadetlerini ve dualarını yapıyorlar. Zerdüştler ateşin Allah’ın irfanı ve hikmeti olduğuna inanıyor, ateşe üflemeyi günah sayıyorlar. Ayrıca dini ayinlere çok ta önem vermiyorlar.