SGK’dan toplu para ödemesi için yeni müjdeli haber geldi. Başvuru yapan herkese SGK tarafından paraları toplu olarak iade edilecek. İşte o detaylar…

 

 

 

 

 

EMEKLİ OLAMAYANLARA BÜYÜK MÜJDE! TOPLU PARA İADESİ ALABİLİRSİNİZ 

Pek çok kişi emeklilik için aranılan yaş şartını karşılayamadığı için emekli olamazken bazı kişiler ise yaş şartını karşılamasına rağmen eksik prim günü nedeniyle emeklilik hakkı elde edemiyor.

EYT mağdurları mecliste seslerini duyurmak için çok sayıda eylem ve gösteriye imza atarken SGK emeklilik yaşını doldurduğu halde prim gün sayısını dolduramayanlara toplu para ödemesi yapmaya başladı.

EKSİK PRİM GÜNÜ OLANLARA MÜJDE! 

Emekli olmak için aranılan yaş şartı ve toplam sigortalılık hizmet süresini tamamlamasına rağmen prim günü eksik olanlara ne yazık ki emekli olma hakkı verilmiyor. Ancak bu kişiler hem işverenleri hem de kendileri tarafından yatırılan primlerini iade alma hakkı elde ediyorlar.

NE? NASIL?  Emeklilere 1500 TL Ödeme Yapılacak! Hemen Başvuru Yapın...

Sizde emeklilik için aranılan diğer şartları taşımanıza rağmen prim gün sürenizi doldurmadığınız için emekli olamıyorsanız bu durumda SGK‘ya başvuruda bulunarak tek bir dilekçe ile ödediğiniz paranızı toplu olarak alabilirsiniz.

 

 

 

 

 

SGK ÜZERİNDEN TEK BİR DİLEKÇE İLE PARANIZI İADE ALABİLİRSİNİZ! 

Konu hakkında yapılan açıklamaya göre SGK prim gün sayısı eksik olduğu için emekli olamayan ancak emeklilik için aranılan yaş ve hizmet süresi şartlarını taşıyan kişiler yaşadıkları il ve ilçelerde yer alan SGK müdürlükleri üzerinden tek bir dilekçe ile paralarını geri alma imkanına kavuştular.

Bu dilekçede emekli olamadığınızı belirterek ödemiş olduğunuz ve adınıza yatırılan prim paralarının iade edilmesini talep ettiğinizi belirtmeniz yeterli oluyor. Dilekçeniz üzerine başvurunuz işleme alınıyor ve uygun bulunması durumunda yani aranılan şartları karşılamanız halinde o tarihe kadar yatırılan tüm prim tutarını toplu olarak geri alabiliyorsunuz.