Türkiye’de özel sektörde çalışanların büyük bir bölümü asgari ücret üzerinden maaş almakta olup asgari ücrete gelen zam bu nedenle milyonlarca kişiyi ilgilendirmektedir.

Milyonlarca asgari ücretli çalışana AGİ müjdesi geldi, gelen müjde ile Ekim ayında ilave AGİ ödemesi yapılacağı duyuruldu.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA EKİM AYINDA İLAVE AGİ MÜJDESİ GELDİ! 

Gelir vergisi düzenlemesi ile milyonlarca asgari ücretli çalışanı ilgilendiren bir düzenlemeye imza atılmıştı. Söz konusu düzenleme ile Ekim ayından itibaren asgari ücret hesaplaması değişti. Özellikle de AGİ ödemesi daha yüksek olan kişilerin almış oldukları maaşta ne yazık ki kesintiye gidilecek.

Vergi dilimi değişikliği sonrası asgari ücretli çalışanların maaşlarında düşüş yaşanacaktı. Ancak gelen son dakika müjdesi ile ilave AGİ uygulaması başladı. Devlet asgari ücretli çalışanların maaşlarının düşmemesi adına ilave AGİ müjdesi verdi.

ASGARİ ÜCRET GELİR VERGİSİ HESAPLAMASI 2020

NE? NASIL?  İkinci Ödemeler Başladı! e-Devlet Üzerinden Geri Ödemesiz Nakit Yardımı Alın...

2020 yılı için yapılan yeni vergi düzenlemesi ile beraber gelir vergisi dilimleri yeniden belirlenmiş oldu. Asgari ücretli çalışanlar yılın ilk 8 ayını kapsayan Ocak – Ağustos ayları arasında yüzde 15 oranında yapılan asgari ücret gelir vergisi kesintisi yıl sonuna kadar ise yüzde 20 oranında ki dilime alınmıştı.

Milyonlarca asgari ücretli çalışan için yapılan bu düzenleme asgari ücretin düşmesi ve azalması anlamına geliyordu. Ancak devlet tarafından yapılan yeni müdahale ile ilave AGİ desteği müjdesi ile bu düşüş engellenmiş oldu.

Eylül ayında devlet asgari ücretli çalışanlara Eylül ayında 25 TL, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ise 125 liralık ilave AGİ desteği sağlayacak. Bu destek sayesinde vergi dilimi değişikliği nedeni ile asgari ücretli çalışanlar bir üst vergi dilimine geçmiş olsalar dahi verilen ilave AGİ desteği sayesinde gelir kaybı yaşamayacak.

NE? NASIL?  Asgari Ücret ile Çalışana 686 TL Ek Ödeme Müjdesi Geldi!

Böylelikle en düşük asgari ücret vergi dilimi değişse dahi yine de 2 bin 324 lira liranın altına düşmemiş olacak.