Başvuru yapan herkese büyük müjde geldi. Kredi borcu bulunan ve bu borçlarını yapılandırmak isteyen kişilere başvuru yapmaları durumunda 1.441 liralık para iadesi yapılacak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BAŞVURU YAPAN HERKESE BÜYÜK MÜJDE! 1.441 LİRA PARANIZI HEMEN İADE ALABİLİRSİNİZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan kredi destek paketlerinin 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile uygulamaya alınmasının ardından binlerce kişi 1 sene ertelemeli ve düşük faizli konut kredisi kullanmak için adeta kamu bankalarına akın etmişti.

Bankalar bazı durumlarda yüzde 2 oranın tırmanan kredi faiz oranları ile borcunu belirtilen tarihten önce kapatan kişilere yüzde 2 oranında kredi erken kapatma cezası ödete biliyorlar. Zaten konut kredisi çeken kişiler çok sayıda masraf ödemesi yaparken bankalar bunlara bir yenisini daha ekledi ve komisyon ücreti adı altında konut kredisi çeken kişilerden para kesmeye başladı.

NE? NASIL?  Altınlarımı nasıl değerlendirebilirim?

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ EMSAL KARAR AÇIKLADI, VATANDAŞA PARA İADESİ İÇİN KAPI AÇILDI

Bankadan kredi çeken bir vatandaş  tarafından Tüketici Hakem Heyetine yapılan itiraz başvurusu binlerce kişiye umut ışığı doğurdu. Yüksek faiz oranı ile kredi çeken, ardından konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile yapılandırma başvurusu yapan vatandaş bankaya bu işlem için yüzde 1 oranına yapılandırma masrafı ödedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vatandaş bu ödediği para tutarını bankanın iade etmesini istedi. Ancak banka masrafın yasal olduğunu savunarak para iadesi yapamayacağını söyledi. Bunun üzerine vatandaş Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulunarak bankanın kesmiş olduğu para nedeni ile şikayette bulundu.

Yapılan inceleme sonucunda hakem heyeti vatandaşı haklı buldu ve bankanın bu parayı iade etmesine hükmetti. TÜKODER Başkanı Koçal yapmış olduğu açıklama ile vatandaşların komisyon ve yapılandırma ücreti adı altında bankalara ödemiş oldukları masrafın 1141 liraya kadar olan kısmını geri alabileceğini belirterek TÜKODER üzerinden başvuru yapabileceklerini dile getirdi.