Günlük hayatta kredi kartları gün geçtikçe daha da çok yer ediniyor. Her zaman  ve herkes, kartın bir ay süre içerisinde kullanılan miktarını yine o ayın sonunda ödeyemeyebilir. Bu durumlarda kredi kartlarına yapılan taksitler gündeme gelir. Her ne kadar önerilmese de, kredi kartına taksit yapmanın bazen avantajları olabiliyor.

Kredi Kartına Taksit Yapma Yöntemleri

Kredi kartına nasıl taksit yapılır sorusuna yanıt arayan insanların uygulayabileceği birden fazla yöntem vardır.

Bunlar şu şekillerdedir;

  1. Almak istenilen ürün veya hizmetin ödeme işlemleri sırasında satış danışmanına taksit istenildiği belirtilir. Bankanın sunduğu taksit imkanları dahilinde satış danışmanı, ürün veya hizmete kaç taksit istediğini sorar ve bireyin talebi doğrultusunda taksit işlemi gerçekleştirilir.
  2. Ürün veya hizmet alımı sırasında taksit yapmak ihmal edilmiş, unutulmuş ise satış sonrasında da bunun telafisi mümkündür. Taksit yaptırmak isteyen birey, kredi kartına sahip olduğu bankaya gidebilir veya bankanın müşteri temsilcisi ile iletişime geçerek sonradan taksitlendirme yapabilir. Burada önemli olan ayrıntı ise, sonradan taksitlendirmenin yapılabilmesi için işlem tarihi üzerinden en çok bir hafta geçmiş olmasıdır.
  3. Ürün alım sırasında ve sonradan taksitlendirme imkanı olan dönemlerde taksitin ihmal edilmesi sonrası maddi anlamda zorlanacak olan bireyler, son olarak kartlarının genel ödeme ücretleri üzerinden taksit yaparcasına ödeme yapılabilir. Her kredi kartında ay sonunda ödenme zorunluluğu olan bir asgari ücret belirtilir. asgari ücret ödemesi yapılarak genel borç üç taksit şeklinde ödenebilir. Üç taksite ihtiyaç duymayan bireyler dilerse, asgari ücret limitinin üzerinde olmak şartıyla, iki taksitte de ödeyebilirler.
NE? NASIL?  Bekarlık sultanlık mıdır? Evlilik ve bekarlık arasındaki farklar nelerdir?

Kredi Kartına Taksit Yapmanın Avantajı

En büyük avantaj, özellikle bir çırpıda ödendiğinde maddi olarak bireyleri zorlayacak olan ödemelerin, belirli miktar ve aralıkta ödenecek olmasıdır. Bu sayede diğer temel ihtiyaçlar daha az sekteye uğrar.

Alınmak istenilen fakat maddi anlamda korkutan ürün ve hizmetler daha cesurca alınabilir. Dezavantaj olarak ise, ürünlerin nakit fiyatları ile taksitli fiyatları arasında fiyat farkının olmasıdır. Bu fark genel itibariyle çok yüksek olmamakla birlikte, dezavantaj olarak görülür.

İzleyin: Kredi Kartımın Asgarisini Ödersem Ne Olur?

En uygun kredi kartı veren bankalar

Kredi kartları hayatımızı kolaylaştıran muhteşem ödeme araçlarıdır. Kredi kartları doğru kullanıldığında her zaman gerekli ve yanınızda olması gereken bir karttır. Bazı bankalar kredi kartları için aidat ücreti almaz iken bazı bankalar ise aidat ücreti alır. Kredi kartlarının yıllık ücretleri genelde 50-500 TL arasında değişir. Ayrıca hemen her kredi kartı her harcamaya karşılık bonus vermektedir. Kimi bankalar 1000 TL harcamaya 10-15 TL bonus verirken kimi bankalar ise 20-25 TL bonus verebilmektedir. Bu yazıda sizlere hem aidat ücreti almayan hem de en uygun kredi kartı veren bankaları inceleyeceğiz. Bu yazımızı okuduğunuzda basit bir kredi kartından sağlayabileceğiniz en yüksek getiriyi sağlayacaksınız.

NE? NASIL?  Faizsiz Kredi Müjdesi Geldi! Kredi Çekmek İsteyen Herkesi İlgilendiriyor!

Finansbank Fix Card

Her 1,000 TL harcamaya 1 TL bonus para puan veren Fix Card, yıllık aidat ücreti almıyor. Ortalama bir bankanın 150 TL aidat ücreti alacağını düşündüğümüzde, şimdiden yıllık 150 lira kar etmenizi sağladı bile. Her ay ortalama 4,000 TL harcama yapmanız durumunda, yılda 198 lira tasarruf ediyorsunuz.

İş Bankası Maximum Aidatsız

En kazançlı kredi kartı veren bankalar arasında olan İş Bankası yılık aidat ücreti almayan bankalardan biridir. İş Bankası kredi kartınızla yapacağınız her 1,000 TL harcamaya 20 TL bonus alıyorsunuz. Bu da ortalama ayda 4,000 TL harcayan bir insanın kart aidatı ile beraber yılda 1000 TL’den fazla tasarruf etmesi anlamına geliyor.

Ziraat Bankası Combo Cart

Her 1,000 TL harcamaya 10 TL bonus veren Ziraat Bankası, 148 bin işyeri ile anlaşmaya sahip. Bu kart ile yılda yaklaşık olarak 480 lira tasarruf edebilirsiniz. Kartın herhangi bir aidat ücreti de bulunmamaktadır.

NE? NASIL?  Kredi Kartı Borcu Olan Vatandaşlara Dev Kampanya Geldi! Bu Fırsatı Kaçırmayın...

Garanti Bankası

Yıllık 144 TL aidat ücreti alsa da harcama başına yüzde 2 bonus veriyor. Bu bonusları 575 bin anlaşmalı işyerinde kullanabiliyorsunuz. 100 TL harcamaya 2 TL 1,000 TL harcamaya 20 TL bonus veren banka, yılda 50 bin TL harcayan birisine 1 bin TL tasarruf ettiriyor.

Garanti Money Kart

Garanti Money Kart yıllık 124 TL aidat ücreti alıyor. Harcama başına % 2 bonus ödüyor. Kazandığınız bonusları harcayabileceğiniz 575 bin anlaşmalı işyeri bulunuyor. 1,000 TL harcamaya 20 TL 10,000 TL harcamaya 200 TL bonus ödüyor. Yıllık kart aidat ücretine rağmen 50 bin TL harcayan biri yılda 1,000 TL bonus alabiliyor.