Koranavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için verilen para yardımlarına her gün bir yenisi eklenirken bu seferde ailelere müjde geldi. Tam 600 lira ödeme yapılacak ve destek verilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANNE – BABALAR DİKKAT ! 600 TL YARDIM DESTEĞİ ALABİLİRSİNİZ… 

Ülkemizde her sene milyonlarca kadın anne olurken dünyaya gelen bebekler nedeni ile çoğu zaman anne babalar belirli bir süre işlerinden uzakta kalmak zorunda kalabiliyor. Özellikle de kadınlar doğumdan sonra bebeğin bakımını üstlenmek mecburiyetinde kaldıkları için çoğu zaman işten ayrıldıkları için maaşlarını kaybediyorlar.

En az 45 gün boyuncu işe gidemeyen yeni doğum yapan anneler bu süre zarfında 1.5 aylık maaşlarını kaybediyorlar. Bu olumsuzluğun önüne geçmek ve bu nedenle kadınların çocuk yapmama kararı almamalarını sağlamak adına Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım parası ödemeye başladı.

NE? NASIL?  Kredi Kartı Borcu Olanlara Müjde! Artık Sizde...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ÇOCUK PARASI VE DOĞUM YARDIMI ÖDEMELERİ BAŞLADI! 

Halk arasında çocuk parası olarak ta anılan  doğum yardımı ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı anne babalara 600 liraya varan tutarlarda ödemeler yapıyor.

Söz konusu yardım parası için Türk vatandaşı olmak yeterli oluyor. Yine mavi kart sahibi olan ailelerde yardım parası almak için başvuruda bulunabiliyor.

Doğum yapan kadının ikametgah adresinin kayıtlı olduğu nüfus müdürlükleri üzerinden KPS kaydı yaptırdıktan sonra doğum yardımı başvuru dilekçesi doldurarak para alma fırsatı elde ediyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezleri üzerinden şahsen yapılan başvuru sonrasında;

  1. çocuk için 300 liralık doğum yardımı,
  2. çocuk için 400 liralık doğum yardımı,
  3. ve sonrasındaki çocuklar için ise 600 liralık doğum yardımı alınmasına izin veriliyor.
NE? NASIL?  İnternetten online kredi başvurusu nasıl yapılır?

Doğum yardımı 15 Mayıs 2005 tarihli ve sonrasında dünyaya gelen çocuklar için verilmekte olup öncesi tarihli doğan çocuklar için ne yazık ki doğum yardımı parası ödenmemektedir.