Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan düzenli sosyal yardımlar katlanarak devam ediyor. Bakanlık her ay ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardım destek paketleri kapsamında para ödemesinde bulunuyor.

 

ANNELERE BÜYÜK MÜJDE GELDİ! HER AY DÜZENLİ ÖDEME YAPILACAK

Yeni destek paketi hakkında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başvuruda bulunan 83 bin anne için ödemelerin başladığını belirterek 36.7 milyon liralık ödeme gerçekleştireceklerini müjdelemişti.

ANNELERE SÜT PARASI DESTEĞİ VE DOĞUM PARASI ÖDEMESİ! 

Doğum yapan kadınlara devlet tarafından para desteği verilmekte olup bu destek halk arasında çocuk parası olarak ta anılmaktadır.

İlk çocuğunu dünyaya getiren annelere 300 lira, ikinci çocuğunu dünyaya getiren annelere 400 lira ve sonraki her çocuk için 600 lira çocuk parası ödemesi yapılmaktadır.

Eylül ayı içerisinde doğum parası almak için başvuru yapan 83 bin anneye 36,7 milyon liralık ödeme yapılacağı açıklandı.

NE? NASIL?  Peşinatsız konut kredisi nasıl alınır?

Bu paraya ek olarak çalışan annelere çocuklarını emzirme döneminde gelir kaybı yaşamamaları ve maddi olarak destek sağlanması amacı ile süt parası desteği de ödenmektedir.

 

KİMLER SÜT PARASI ALABİLİR, SÜT PARASI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Süt parası başvurusu için belirli şartların taşınması istenmekte olup bunlar arasında ilk sırada başvuru yapacak olan kadının doğum yapmadan önceki 1 senelik zaman dilimi içerisinde en az 120 günlük ödenmiş primi bulunması şartıdır.

Doğum yapan kadının canlı doğum yapması ve doğumu takip eden 5 senelik zaman dilimi içerisinde mutlaka başvuru yaparak bu parayı talep etmiş olmaları şartı bulunmaktadır.

Süt parası başvurusu kabul edilen annelere ödemeleri düzenli olarak PTT şubeleri üzerinden yapılmakta olup kişinin kendisinin yanı sıra eşi ve vekaletini verdiği bir başkası da bu tutarı alma hakkına sahiptir. Ödemeler için sadece kişinin kimlik belgesi ile başvuru yapması yeterli olacaktır.