Anne ve babalar için sürekli ağlayan bir bebek nasıl sakinleştirilir? Konusu en çok öneriye ihtiyaç duyulan konulardan biridir. Sürekli olarak ağlayan bebekler, anne ve babaları çaresiz bırakmaktadır. Öncelikle, anne ve babaların sakin olmaları ve sabırlı davranmaları gerekmektedir. Ağlayan bebekleri sakinleştirmenin birçok yolu mevcut.

Bebekler Neden Ağlar?

Bebekler, birçok farklı nedenden dolayı ağlayabilirler. Acıkması, altının pislenmesi, kötü kokular gibi nedenler sayılabilir.

Video: Bebeklerin uyuması için elektrik süpürgesi sesi

Bebekleri elektrikli süpürgenin sesiyle uyutmak doğru mudur?

Anne Sütü

Bilindiği gibi 0-6 ay arası süreçte bebeklerin anne sütüyle beslenmeleri gerekir. Sağlıklı olmaları ve sağlıklı bir şekilde gelişebilmeleri için bu gereklidir.Bu süreç içinde ilk üç ayda bebek her ağladığında bebeğin emzirilmesi önerilir. Bu bebeğin beslenmesi açısından büyük önem taşımakla birlikte bebeğin sakinleşmesi için de oldukça gereklidir. Aynı zamanda bu, anne sütünün üretimini de artırmaya yarar.

NE? NASIL?  Bebeklerde sivilce neden olur?

Bebeğin Yatış Pozisyonu

  • Bebeğin yatış pozisyonu bebeği etkiler.
  • Bebeğin rahat ve sakin bir şekilde yatması ve uyuması için yüz üstü yatırılmaları önerilir.
  • Bebeğin kol ve bacakları gövdeye çekilmiş halde olmalıdır.
  • Bu pozisyon bebeğin anne karnındaki pozisyonudur.
  • Bu şekilde uyumak bebeği rahatlatır. Ancak; bu noktada önemle belirtilmesi gereken bir husus vardır.
  • Bu yatış şekli gece uykusu için kesinlikle uygulanmaz. Ani beşik ölümü sendromu denilen durum yüz üstü yatan bebeklerde daha sık yaşanmaktadır.
  • Bu nedenle, belirtilen yatış şekli sadece gündüz uygulanabilir.
  • Bebek bu yatış pozisyonunda iken anne sürekli olarak gözlemede olmalıdır.

Temiz Hava

Yetişkinler için temiz hava ne kadar etkili ise bebekler için de aynı etkiye sahiptir. Her yaştaki bebek için temiz hava önerilmektedir. Eğer bebek sürekli olarak ağlıyorsa temiz havaya çıkarılmalıdır. Temiz havaya çıkarılan bebek sakinlemeye başlar, rahatlar ve buna bağlı olarak sakin bir uyku uyur. Aynı zamanda güneşli havalar da bebekler için gereklidir. Güneş banyosu bebek için gerekli D vitaminini sağlar. D vitamini, bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu da bebeklerin uykuya geçişlerinde kolaylık sağlar.

NE? NASIL?  Çocuklar ameliyata nasıl hazırlanmalı?

Konuşma Tarzı

Doğum öncesi bebeklerin her şeyi duyduğu ve hissettiği bir gerçektir. Doğum sonrasından itibaren bebek etrafında olan biten her şeyi çok net bir şekilde duyar. Dolayısıyla, anne ve babanın her konuşması bebeğin üzerinde etkilidir. Anne ve babanın, bebekle sert, gergin konuşmaları bebekte olumsuz etkilere neden olur.

Bebeğin ağlaması çoğalır ve sürekli hale gelebilir. Bu nedenle; anne ve babanın son derece yumuşak bir tondan konuşmaları önerilir. Anne ve baba ne kadar sakin bir tavır takınırlarsa bebek o kadar sakinleşecektir.

Bebek, sakin konuşmalarla kendini güvende hissederek rahatlar ve sakinleşir. Bunun sonucunda da bebeğin ağlaması ciddi anlamda azalır.Bu konuda önemli bir diğer husus ise televizyon ve bilgisayarlardan çıkan yüksek seslerdir. Buna da dikkat edilmesi gerekir.

Video: Kolik Bebeklerde Ağlama Krizlerine 6 Çözüm Önerisi | Acemi Anne

Bebeğin Sakinleşmesi için Öneriler

Yukarıda sayılan öneriler dışında da anne babalar için öneriler mevcut.

  • Bebeğin teninin annenin tenine değmesi bebeği sakinleştirir. Ona sarılmak ve dokunmak bebeğe iyi gelir.
  • Fazla ışık bebeği rahatsız ediyor olabilir. Bu nedenle, çok ışık alan odalar yerine daha loş odalar tercih edilmelidir. Söz gelimi; bir gece lambasının olduğu loşluk yeterli olacaktır.
  • Bebeğin üzerinde onu sıkacak terlemesine neden olacak kıyafetler varsa bebeği o kıyafetlerden kurtarmak gerekir.
  • Ritmik sesler bebekler, zerinde olumlu etkiye sahiptir. Bu tür ritmik müzikler tercih edilebilir.
NE? NASIL?  Çocuklarda kemik ve diş gelişimi nasıl desteklenir?

Bebekler, pek çok şeyden rahatsız olabilirler. Bu yüzden ağlayabilirler. Anne ve babaların tüm nedenleri gözden geçirerek bebeklerini sakinleştirmek için gerekli adımları atmalıdır.